PRAVIDLÁ TRNAVSKÝ POHÁR 2022

PRAVIDLÁ TRNAVSKÝ POHÁR 2022

 

 

Trnavský pohár 2022 leto

Je seriál pretekov  6x leto

 Trnavský pohára v kategóriach :

1:10 Stock 13,5
1:10 Formula 21,5
1:10 2WD pan car 200mm
1:10 2WD LeMans
 

 

Pravidlá :

 

 . – EFRA

Regulátor :

Čas jazdy 5 min

Regulátor :

Čas jazdy 8 min

Motor :  

Max širka auta : 200mmm

Kolesá 

Mazadlo : 

Karoséria: volná

Čas jazdy 5 min

 

1:10 2WD LeMans

Karoséria : zakryte kolá zmenšená  kopia LeMans

Podvozok : šírka 190mm max 1 olejový tlmič

Motor : 

803080     cena 21,84 euro      cena na pretek  17 euro  )

     803070     cena 24,36 euro      cena na pretek  19 euro )

Čas jazdy : rozjazdy 2 x 5min počíta sa najrýchlejšie kolo, finále 1 hodina (4x 15 min)

 

Motor : 

803080     cena 21,84 euro      cena na pretek  17 euro  )

     803070     cena 24,36 euro      cena na pretek  19 euro )

Čas jazdy 8 min

 

Organizátorom seriálu je klub Auto RC Trnava

čas sezóny leto 2021

 

V prípade nesplnenia si povinnosti nasadzovania môže byť jazdec diskvalifikovaný z jazdy s najlepším výsledkom v kvalifikačnej, resp. finálovej jazde.

Ak pretekár požiada o odloženie štartu u riaditeľa preteku ten to môže povoliť na max 5 min ak to časové podmienky dovolia, potom pretekár v danej jazde štartuje z posledného miesta.

Ak z technických príčin nie je možné pretek uskutočniť, alebo sa napr. odjazdia menej ako dve kvalifikačné rozjazdy, bude pretek zrušený alebo presunutý na náhradný termín .

všetky kvalifikačné rozjazdy a finálové jazdy trvajú 5/8 minút plus posledné kolo a čas do dokončenia tohto posledného kola, maximálne do 40 sekúnd. Autá, ktoré neprejdú cieľom v čase stanovenom pre jazdu, budú klasifikované podľa počtu zaznamenaných kôl a odjazdeného času.

Po každej sérii rozjázd organizátor zverejní priebežné poradie.

sa jazdí na 3 finálové jazdy. Do finálových skupín budú pretekári zaradení po 8. Jazdec môže postúpiť do finále po odjazdení najmenej jednej kvalifikačnej rozjazdy. Finálová jazda sa uskutoční v tom prípade, ak sa na štart postavia minimálne 3. pretekári. Bodujú sa dve lepšie z troch finálových jázd. Víťaz finále získa 1 bod, druhý získa 2 body a tak ďalej až po 8 bodov pre ôsmeho jazdca. Jazdec, ktorý neodštartoval alebo bol diskvalifikovaný získa 8 bodov. Finalista “A” finále s najnižším počtom bodov sa stane víťazom preteku. Ak pretekári dosiahnu zhodný počet bodov, porovnajú sa kolá a časy najlepšej bodovanej jazdy. Ak nebude dokončené žiadne finále, celkové výsledky budú vyhodnotené z výsledkov kvalifikácie. Pri celkovom počte pretekárov menej ako 10 sa pôjdu 2 finálové jazdy  počet jazdcov v jednotlivých skupinách sa urči počet pretekárov deleno 2 a v B finálovej jazde bude vždy viac pretekárov  alebo rovnako ako A

V kategórii “

Do výsledkov seriálu sa započítava 4 pretekov.  Ak by sa napríklad z technických príčin úspešne ukončilo menej pretekov ako 4 pretekov, bude  seriál vyhodnotený zo všetkých uskutočnených pretekov. Víťazom seriálu je pretekár s najvyšším počtom bodov . Pri zhodnom počte bodov rozhoduje počet bodov podľa EFRA ( lepšie body za jednotlivý pretek ), keď sa nerozhodne tak body   z ďalšieho preteku, ak ani tento nerozhodne, potom z ďalšieho a tak ďalej . Ak sa ani týmto spôsobom nedá rozhodnúť, potom sa takýto pretekári umiestnia v celkovom vyhodnotení spolu na tom istom mieste.

Elektro

 

 

V kategórii Stock bude ocenený aj najlepší junior a žiak.

Organizátor si vyhradzuje právo na zmenu pravidiel.

Súvisiace príspevky

6 kolo Trnavského pohára 7.9.1024

Trnavský pohár 6. kolo 7.9.2024

5 kolo Trnavského pohára 10.8.1024

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie vášho zážitku. Budeme predpokladať, že ste s tým v poriadku, ale ak chcete, môžete sa odhlásiť. čítaj ďalej