4.kolo Slovenského pohára 23.7.2011

4.kolo Slovenského pohára 23.7.2011 Trnava Modranka

Prebraté RC team Nitra

V Sobotu sa uskutočnilo už štvrté kolo Slovenského pohára rádiom ovládaných áut v mierke 1:10, organizované tentokrát klubom RC Team Nitra. Ako sa už stáva tradíciou, pretek sa neobišiel bez kvapiek padajúcich z oblohy, ale vzhľadom na ich intenzitu tentokrát nemusel byť závod prerušený a skončil sa iba s miernym časovým sklzom.

Kategória Štandard s motormi 13.5T bola spojená s kategóriou Modified, načo Tono Sloboda pre zvýšenie svojich šancí okamžite zareagoval premontovaním silnejšieho motora do svojeho auta. Podarilo sa mu zajazdiť najrýchlejšie kolo dňa, auto mal ale nastavené na slabší motor a tak sa nejakú dobu predsalen trápil s nastavením vysielačky aj auta, a nakoniec dosahol pekné piate miesto. Dana Žáka postihla smola v podobe zhoreného regulátora. Janovičovci mu propmptne požičali náhradný, vynechaním 2 kvalifikačných jázd ale nakoniec skončil až vo finále B, ktoré tak s prehľadom vyhral pred Rudom Kadlečíkom a oboma Miklošovcami.

Paťo Žák súperil so Slávkou a Jarom Voberom čo mu sily stačili, Slávka ale nabrala vo finále druhý dych a skončila na celkovo treťom, Paťo na štvrtom a Jaro na Piatom mieste. Kategóriu Stock vyhral Tono Konta pred Andrejom Ferenczim.

V kategórii 2WD kraľoval Tono Sloboda, ktorému na víťazstvo stačila jediná rozjazda a finálové jazdy, ktoré s prehľadom vyhral pred Ivanom Opátom a Pavlom Chovanom, štvrtý skončil Miro Hargaš.

V kategórii Modified sa odohrávali najtesnejšie boje, hlavne medzi Janom Benetinom a Adamom Janovičom, ktorým konkuroval aj Denis Kubík. Robo Žák v prvej jazde rozbil auto, druhá mu nevyšla po nevydarenom štarte a víťazstvo v poslednej jazde mu celkovo stačilo na celkové štvrté miesto.

Fotografie, Priebežné výsledky

 

Výsledky kategórie:

Ďalší pretek je pripravovaný na 17.Septembra v Modranke, už teraz sa na Vás tešíme.

Súvisiace príspevky

6 kolo Trnavského pohára 7.9.1024

Trnavský pohár 6. kolo 7.9.2024

5 kolo Trnavského pohára 10.8.1024

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie vášho zážitku. Budeme predpokladať, že ste s tým v poriadku, ale ak chcete, môžete sa odhlásiť. čítaj ďalej